Salut! Eu sunt ochioasa cu umbre și lumini

Eu cred și creez

Iubesc înainte de orice

Nici nu mai știu cum am cunoscut-o pe ea. Am impresia că ne-a „întâlnit” viața virtuală. Aveam ceva prieteni în comun. Iubeam arta și moda. Și apoi mai era ceva ce ne lega. Cred că asta ne-a determinat să ne cunoaștem față în față: dorința de a cunoaște oamenii în profunzimea universurilor lor și capacitatea de a lua umbrele din noi, din ceilalți, din viață și de a le polei cu lumină și căldură din interior.

Ochioasă plină de imaginație

Află mai multe despre mine

Eu sunt despre cum transformi umbrele în lumină

Vorbeam pe rețelele sociale. Ne admiram reciproc munca. Și apoi ne tot spuneam că ne vom vedea cât de curând. Și ne-am văzut. Am ajuns în atelierul ei de creație și mi-am pierdut respirația. Era mai mult decât un atelier de modă. Conținea haine, eșantioane de materiale, tot felul de accesorii. Dar mai conținea colaje, fragmente din tot felul de reviste, ce știu eu? Și mai conținea ceva: lucrări de-ale ei. Bine, toate hainele erau lucrările ei, dar acestea despre care vorbesc eu erau picturi.

M-au copleșit în cel mai bun sens al cuvântului. Părea că prin fiecare lucrare avea capacitatea de a coborî în subconștient și de a se întoarce de acolo cu fărâme prețioase de adevăr. M-au trecut fiorii căci picturile ei conțineau curajul de expresie a creativității care îmi era atât de familiară dar pe care eu nu reușeam să o accept. Ba dimpotrivă: aveam acest dar măreț al creativității și al conexiunii cu oamenii și lumea într-un fel intim și nu mă foloseam de el, ci îl respingeam. Acolo, în picturile ei, vreme de câteva ore am descoperit puterea pe care eu mi-o negam: puterea creativității.

Parcă nici nu mai trebuia să stăm de vorbă. O cunoșteam prin picturi. Și sigur că apoi am vorbit. Și totul a curs firesc, de la sine. Și discuțiile au fost pline de miez și de sens. Eu i-am ținut o făclie și am invitat-o să afle despre mine, din umbrele mele. Și apoi și ea făcut la fel. Și atât de firesc și de intim a curs întâlnirea noastră cea dintâi că m-am speriat. Eu m-am speriat. Eram în plină „luptă” cu respingerile mele. Iar intimitatea, oh, firescul apropierii, al conexiunii profunde, de acela am fugit, deși mi-l doream atât de mult.

Au trecut alte câteva luni să ne revedem, timp în care viețile noastre ne-au așezat altfel. Am păstrat un fel de legătură online în acest timp dintre noi. Dar revederea, ei bine, în revederea aceasta am reîntâlnit nu doar un om drag, dar și o fărâmă din mine. Și ne-am povestit, despre cele mai adânci pivnițe ale noastre, acolo unde ținem ferecate durerile cele mai negre. Am auzit-o, am văzut-o, am înțeles-o. Și ea la fel. Și, culmea, o desenasem deja atât de bine!

Văzusem în ea ceea ce știam și în mine: capacitatea de a lua umbrele, durerile, suferințele cele mai adânci și de le modela în ceva frumos. Sigur că atunci când creezi ceva, orice ar fi, rupi ceva din tine! Și sigur că procesul de a parcurge pivnițele acelea spre a le aduce la lumină e greu și dureros! Poate de aceea am pus în ea aripile unui înger. Dar nu un înger ce a cunoscut doar binele. Ci un înger ce a cunoscut ce e mai negru și de acolo s-a construit singur și a pus singur lumină în el. Care a clădit lumină în el și în celălalt, în ciuda vieții ce nu îți dă numai bine. 

Așa te-am văzut eu, draga mea prietenă: un om cu aripi de înger. Cu aripi găurite, ce stau mărturie umbrelor. Cu durere și poate parcurs anevoios în ochi. Dar dincolo de ce ți s-a dat, cu lumină și viață și auriu și plenitudine, tot acolo în ochi și în inimă. Poate un înger al tenebrelor, un înger cu negru, dar cât îmi e de familiar! Un înger care a luat negrul cel mai negru și l-a făcut în soare, în lună, în lumină, în căldură, în culoare pură și intensă. Dar e nedrept să îți tot spun așa: tu ești un om care a reușit să proiecteze lumină, dincolo de orice, or asta e deasupra unui înger ce a cunoscut doar Raiul!  Îți sunt recunoscătoare că mi-ai arătat asta, căci așa m-am văzut și pe mine cu mai mult drag de cine sunt și ce conțin.

Poți avea și tu o ilustrație personalizată