Salut! Eu sunt ochioasa cu suflet de copil

Eu sunt plină de culoare

Și așez aceste tușe în exterior

Poveștile Ochioaselor se scriu cu fiecare istorie pe care o aflu. Eu însămi mă scriu cu fiecare Ochioasă pe care o cunosc. Ochioasele văzute prin ochii altora sunt cu atât mai bogate. Ele cuprind atât oglindirea acelei persoane, așa cum se vede ea prin ochii mei, cât și felul în care Ochioasa este povestită de persoana ce o face cadou. Sunt invitată, deci, cu deschidere și încredere și în relația dintre cele două persoane. Așa am fost invitată și de data aceasta să creez o Ochioasă. Ochioasa cu suflet de copil, așa cum este văzută de cumnata ei. Așa cum sunt ele două. Așa cum o văd eu.

Ochioasă Cu Frumos

Află mai multe despre mine

Eu iubesc tot ce este frumos! Și ce frumos e totul!

M-am regăsit în entuziasmul ei pentru tot ce este frumos. În bucuria cu care descoperă arta, locurile noi, încărcate de istorie, de povești, iată! M-am regăsit în bucuria de a face lumea mai frumoasă în jurul său. În felul acesta pur și luminos, și iubitor de viață, așa cum este ea. Un fel ludic, de copil ce încă știe să se joace, să se minuneze, să se lase cuprins de tot ce îi cuprind ochii și să împărtășească cu ceilalți tot ce îi cuprinde sufletul. A fost o mare bucurie pentru mine să aflu atât de multe lucruri despre ea, de la cumnata ei. 

Mi-am dat seama de cât de mult o prețuiește. Și am înțeles că, de altfel, această Ochioasă este la fel de vibrantă și plină de miez și în raport cu ceilalți, nu doar cu cumnata ei. I-aș fi spus și Ochioasa-Liant, pentru că am văzut în ea abilitatea ce îmi familiară de a-i împăca pe toți, de a căuta o variantă care să îi includă și fericească și pe ceilalți. I-aș fi spus și Ochioasa cu Frumos, dacă aș fi luat în calcul plinul inimii cu care învață, descoperă, crește și îi susține și pe ceilalți să  exploreze. Am ales să o denumesc Ochioasa cu Suflet de Copil întocmai pentru că are încă dorința, veselia, pofta de a gusta și trăi viața. 

Am ales acest nume pentru că, dincolo de toată culoarea cu care pictează prin ochii săi lumea, mi-au mai fost familiare câteva părți din ea, prin care se concentrează pe tot ce este în exterior și, uneori, uită de lumea sa interioară. Sau, poate, am avut senzația că devenind responsabilă de a așeza culoare în tot ce este în exteriorul său, în lume și oameni, uită uneori să așeze culoare și în ea însăși. Ori uită să le permită celorlalți să o picteze și ei pe dinăuntru. De aceea am desenat-o plină de vibrație, de nuanțe, de culori, forme și motive colorate! Colorează până și norii! Colorează și copacii! Și totul se vede mai frumos prin ochii săi. 

Uneori, însă, acea copilă uită să se lase iubită și nu doar să iubească. Atât de dornică de frumos, și bine, și pace, și culoare, și viață, acea copilă uită să se oprească, să respire, să vadă și cine merită tot ce are ea de oferit. Atât de dornică de siguranță și de pace pe dinăuntru, acea copilă devine liantul dintre lumi, devine mai responsabil decât un părinte, devine acel stâlp pe care se poate baza oricine. Acel copil a învățat să se descurce cu orice, cu oricine, oricând. Și, uneori, uită că nu trebuie să o facă. Că nu trebuie să rupă culoare din ea însăși pentru a oferi viață celor de lângă. 

Vezi tu, Ochioasă cu Suflet de Copil, de aceea în gesturile tale am așezat o oarecare teamă și o oarecare strângere. Ca și cum acolo, în tine, este ceva de protejat. Poate tocmai întreaga ta dragoste, ce se oferă tuturor, ce poate să rămână și în tine și nu e necesar să se caute turnată în ceilalți. E bine să rămână și în tine. Meriți să păstrezi și în tine culorile pe care le proiectezi în lume. De aceea ți-am desenat mai mulți ochi. Sunt toți colorați și transparenți. Sunt colorați pentru că din ei izvorăsc picturile lumii din jurul tău. 

Ei așază culoarea în tot și toți. Sunt transparenți pentru că încă își caută miezul lor. Caută încă să adune nuanțele și simbolurile ce li se potrivesc, ce îi definesc, dincolo de lumea din exterior. Și sunt atât de mulți, căci, a ajuns la mine că ești mereu atentă la nevoile celorlalți. Se suprapun și se intersectează căci, dincolo de tonurile vibrante ochii tăi, Ochioasă cu Suflet de Copil, sunt mereu treji, mereu atenți, mereu pregătiți. Știu cât de greu este de conținut să ai atâția ochi, destinați celorlalți și liniștii și bucuriei dintre voi. Poate de aceea te-am lăsat cu picioarele goale în iarbă, să nu uiți să rămâi ancorată și pentru tine în timp ce faci lumea mai frumoasă.

Poți avea și tu o ilustrație personalizată