Salut! Eu sunt ochioasa vitraliu

Eu sunt o capsulă de recunoștință

Eu strălucesc cu razele liniștii și ale vindecării

Această ilustrație reprezintă iubirea, respectul și aprecierea unui pacient pentru medicul ei. Am denumit-o Ochioasa-Vitraliu (în română, căci ea a ajuns în Cipru, la destinatar, în cu povestea în engleză). Am denumit-o astfel pentru că pacienta acestui doctor și o prietenă de-a mea din copilărie, a venit către mine plină de lumină și pace, fiindcă o întâlnise pe această Ochioasă, pe medicul ce o vindecase, ce o salvase. Din cuvintele pe care prietena mea le-a folosit să o descrie pe doctorița ce a vindecat-o nu ar fi îndeajuns să fie numită medic, ci salvator. Am creat această ilustrație având în minte cuvintele ei pline de blândețe și apreciere pentru medicul ei.

Ochioasă Vitraliu

Află mai multe despre mine

Eu reprezint lumina dintre voi două, darul amândurora

Dar această ilustrație nu este o Ochioasă tipică. Nu este doar despre copilul interior dintr-un om mare. Nu este doar despre o experiență ori o poveste de viață ce mi-a fost împărtășită. Nu este doar despre a intui ori vizualiza cum ar arăta sau cum aș simți copilul interior din alt om. Nu este doar despre darurile, sentimentele, durerile și fricile pe care le-ar fi simțit acel copil. Nu este o Ochioasă „clasică”, în care am încercat să redau ca de obicei lumea interioară bogată a cuiva, așa cum o văd eu, prin ochii mei. Această ilustrație este mai mult de atât. 

Când prietena mea a venit către mine cu dorința să îi desenez o Ochioasă, m-am temut că nu pot onora comanda. Nu aveam niciun fel de informație despre medicul ei. Totuși, ea, prietena mea era atât de recunoscătoare acestui medic pentru felul în care a tratat-o și pentru modurile în care i-a îmbunătățit viața, încât a trebuit să găsesc o cale să creez o Ochioasă cu atâtea sensuri. O Ochioasă care cuprinde susținerea doctorului pentru prietena mea atunci când cea de pe urmă trecea prin cele mai grele clipe din viața ei. O Ochioasă care să vorbească despre bunătatea și tihna pe care acest medic a așezat-o în prietena mea. Acea liniște a medicului căruia îi pasă. O Ochioasă ce vorbește despre darul acestui doctor de a vindeca, de a aduna toate micile piese de puzzle pentru a-și susține pacienții.

Când am citit despre problema de sănătate a prietenei mele mi-am dat seama de cât de bun trebuie să fii ca specialist să pui un astfel de diagnostic și să echilibrezi sistemele vitale. Și asta de la nivelul meu de înțelegere, cu siguranță foarte mic în comparație cu problema în sine. Așa că am decis să desenez ochii acestei Ochioase precum vitraliile din biserici. În jurul ei sunt multe piese de puzzle, din multe puzzle-uri. Sunt fragmente pe care le adună și le pune cap la cap pentru a-și face bine pacienții. În ochii ei aceste bucățele devin mai mult. Mult mai mult. Își găsesc sensul. Așa cum ochii sunt oglinda sufletului, în ochii acestei Ochioase, aceste bucăți creează artă. Creează și lumină, pace, scop și sens. 

Sunt precum vitraliile fiindcă eu așa mă simt în bisericile ce au aceste ferestre, privind lumina cum pătrunde prin ele: liniștită, știind că există un scop și un sens a tot ceea ce este. Deși eu nu sunt credincioasă, cred în divinitatea din oameni. Și așa am văzut puterea ei de vindecare: drept ceva divin care readuce sensul și liniștea oamenilor. Așa am văzut-o pe doctorița ei în timp ce prietena mea îmi povestea despre boala ei și felul cum a primit ajutor. Prin lumina din ochii prietenei mele așa am văzut-o pe doctorița ei. Ochii ei erau vii, veseli, plini de bucurie, de liniște, de recunoștință că a găsit-o pe Ochioasa a cărei poveste o citești. 

Așa că am îmbinat toate acestea în această ilustrație. Am așezat aici darul salvator al vindecării și al blândeții. Darul medicului căruia îi pasă de pacient. Am așezat și pacea și recunoștința pe care prietena mea le-a regăsit când a aflat că este mai bine. Am adăugat valul de petale de flori ce răbufnesc din inima Ochioasei către lumea exterioară fiindcă așa mi-am imaginat eu că îți trebuie empatie, compasiune și dragoste pentru oameni, înainte de știință, pentru a avea această meserie. O iubire mai mare decât un om. Care, uneori, presupune să oferi bucăți din tine altora. Pot doar să sper că această Ochioasă își întregește cumva bucățile pe care le oferă în exterior. Fiindcă acestă ochioasă încapsulează și recunoștința mea pentru un astfel de doctor, pentru un astfel de om. 

Aceasta este povestea Ochioasei-Vitraliu. O Ochioasă ce o reprezintă mai mult pe doctorița prietenei mele. Mai mult decât pe prietena mea și tot ce a primit ea când a primit sănătate și îngrijire, încredere și liniște că se poate baza pe cineva. Mai mult decât mulțumirea sufletească de a observa această poveste. Este o Ochioasă-Capsulă a prietenei mele și a medicului său curant, al energiei lor. Este despre amândouă. Este despre lumina din acest medic și lumina din prietena mea, din lumina ce a rezultat din corpul ei ce a găsit vindecare și inima ei ce a găsit pace și siguranță. 

Dragă Ochioasă-Vitraliu, această capsulă este despre razele de lumină pe care prietena mea le simțea când vorbea despre tine și felurile în care ai sprijinit-o și ajutat-o. Și despre lumina care a ajuns până la mine cât am ascultat-o. O lumină atât de mare încât am trecut peste gândul inițial „Dar Ochioasele sunt despre poveștile de viață ale oamenilor iar eu nu știu nimic despre acest om, cum să îl desenez?” și am ajuns la „Voi găsi o cale să creez această Ochioasă. Trebuie!”. M-am bucurat și m-am simțit recunoscătoare să observ, să conțin și să așez pe hârtie toate acestea.

Poți avea și tu o ilustrație personalizată